OM KLUBBEN

KLUBBEN:

Umeå BSKT har, efter 3 raka kvartsfinaler, nått sin målsättning om topp 6 i Sverige och vill nu ta nästa steg för att utmana topplagen i svensk basket. Dessutom har klubben tagit en unik position i Umeå kopplat till hållbarhet både via sociala och miljömässiga projekt och aktiviteter. Umeå BSKT har tyvärr den lägsta omsättningen i SBL – Svenska Basketligan men den 3:e högsta publiksiffran i Umeå!

Visionen är ”att etablera Umeå som huvudstad för elitbasket i Norrland”

Umeå BSKT

Umeå BSKT är en ideell förening med ett elitlag i basketens högsta serie, SBL – Svenska Basketligan, och ett utvecklingslag med unga talanger i division II. Umeå BSKT har spelat i SBL i fem år med en femteplats som bästa placering. Föreningen är att betrakta som en ”fabrik” där elitspelare kommer in i ena änden och ut ska det komma två saker, nämligen bättre elitspelare och förebilder i samhällsutvecklingen. Den sportsliga delen sköts av tränarstaben bestående av tre personer och sportchef samt vid behov stöd kopplat till t.ex. individuell coaching.

Kunskapen ökar om att samhället måste röra sig i hållbar riktning och där har klubben tagit en unik position kopplat till hållbarhet. Umeå BSKT vill i det lilla vara med och driva på den hållbara utvecklingen och ett sätt är att utveckla förebilderna, dvs spelare, ledare och andra engagerade i föreningen. I dagsläget två sociala processer; ”Vara Med – ingen ska behöva vara ensam” och ”Trygga korridorer ” (se bilagor för närmare beskrivning). Förutom detta har föreningen ett miljömässigt engagemang som den första elitförening som certifierats via Miljömärkt Event (Håll Sverige Rents standard) och nu kommer även klubben att klimatkompensera resorna till bortamatcher.

Hemmaarena:

UMEÅ ENERGI ARENA (f.d Gammliahallen)

Umeå Energi Arena tar 1121 sittande åskådare samt ca. 500 st ståplats.

(+200 platser parkett vid behov)

Organisationsnummer: 802487-7618

Bankgiro: 332-0504